11. Susret gradova i općina prijatelja djece u Stubičkim Toplicama

U subotu, 14. listopada 2017. godine, u Stubičkim Toplicama održan je 11. Susret gradova i općina – prijatelja djece. Na Susretu su sudjelovale delegacije iz 22 grada i općina prijatelja djece uključenih u Akciju.

Tema ovogodišnjeg Susreta bila je „Tradicija i poduzetništvo“, pa su tako održane radionice lončarstva, izrade licitarskih proizvoda, vezenja, oslikavanja drvenih igračaka i streličarstva za djecu. Za odrasle koordinatore predavanje na temu poduzetništva održala je Vesna Marović, viša savjetnica za učeničko poduzetništvo, dok su primjere iz prakse tradicije i poduzetništva domaćina prikazali Brigitte Gmaz, Monika Barić i Maja Štefanec Herak. Sudionici iz Koprivnice, Karlovca i Splita predstavili su primjere dobre prakse iz rada s djecom na području tradicije i poduzetništva. Susret je održan u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Koordinacijskog odbora akcije “Općine Stubičke Toplice – prijatelj djece” i Društva Naša djeca Stubičke Toplice.

Na susretu je sudjelovala i delegacija grada Pregrade, odnosno članice Dječjeg Gradskog vijeća Grada Pregrade Kjara Matkun i Ela Leskovar, zatim učenica Osnovne škole Janka Leskovara Ivona Aleksić, učiteljica razredne nastave i prirode Osnovne škole Janka Leskovara, Nikolina Ljubić i ravnateljica Dječjeg vrtića „Naša radost“ Pregrada, Gordana Krizmanić. Pregradska delagacija na svome štandu predstavila je naš grad izložbom suvenira Grada, cvijeća od krep papira koje su izradila djeca osnovne škole i vrtića, keramičkih posuda, slikovnice „U našem gradu“ koja sadrži ilustracije grada izrađene od djece iz vrtića, monografije Pregrade i dr.

U sklopu susreta organiziran je i posjet Dvorcu Oršić, te Gupčevoj lipi.