100 tisuća kuna za uređenje igrališta u Cigrovcu

Gradonačelnik Marko Vešligaj potpisao je dana 16. svibnja 2018. u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije ugovor vrijedan 100 tisuća kuna za projekt uređenja dječjeg i sportskog igrališta u Cigrovcu.

Naime, prema Programu podrške regionalnom razvoju u 2018. godini, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pomaže održivost razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture. Grad Pregrada prijavio je projekt „Sportom do zdravlja-uređenje dječjeg i sportskog igrališta u mjesnom odboru Cigrovec“, čija ukupna vrijednost iznosi 350 tisuća kuna, kako bi nastavio s revitalizacijom društvenog života na području tog mjesnog odbora. Grad je 2014. godine kupio zemljište na području Cigrovca, a aktivizmom i entuzijazmom brojnih mještana na jednom od najvećih naselja na području grada, koje prije nije imalo nikakav prostor za društvene aktivnosti, prošle je godine izgrađeno je mini-nogometno igralište i društveni prostor (montažna kućice s pripadajućim sanitarnim čvorom) kod Strabića.

Grad Pregrada i dalje će surađivati s članovima MO Cigrovec na ostvarenju ovog projekta te nastojati omogućiti da svi mještani, a naročito djeca, ostvare uvjete i prostor na kojem će moći kvalitetno i sigurno razvijati svoje društvene i sportske vještine i sposobnosti.