Žene za Zagorje II: Potpisani ugovori o radu s osam žena s područja Pregrade

Žene za Zagorje

Od dana 01. travnja 2021. godine započinje provedba Projekta „Žene za Zagorje II“ čiji je nositelj GDCK Krapina, a  GDCK Pregrada jedan je od partnera koji zapošljava žene iz evidencije nezaposlenih osoba kod Zavoda za zapošljavanje, za pomoć i podršku starih i nemoćnih osoba. 

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Pregrada, u četvrtak, 1. travnja 2021. potpisani su ugovori o radu s 15 žena, koje će brinuti o 90 korisnika projekta s područja Općine Desinić, Općine Hum na Sutli i Grada Pregrade. Potpisivanju ugovora nazočili su i gradonačelnik Grada Pregrade gospodin Marko Vešligaj, načelnik Općine Hum na Sutli gospodin Zvonko Jutriša i načelnik Općine Desinić Zvonko Škreblin te kao partneri u projektu dali podršku novozaposlenim osobama i izrazili zadovoljstvo projektnim aktivnostima koje će starijim i nemoćnim stanovnicima biti od velike pomoći.

„Drago mi je da je ovaj projekt nastavljen te vjerujem da će biti uspješno proveden. GDCK Pregrada provodi i druge akcije i projekte kojim se poboljšava kvaliteta života u Pregradi, a jedan od takvih hvalevrijednih projekata je „Veselo, veselo seniori“. Grad Pregrada će i dalje pružati podršku Crvenom križu u skladu s našim mogućnostima“, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj.

S područja Pregrade zaposleno je osam žena, koje će raditi na aktivnostima potpore i podrške osobama starijim od 65 godina i invalidnim osobama pružajući im pomoć u dostavi namirnica,  pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, posuđa i  rublja, pomoć pri oblačenju i svlačenju, pomoć kod brige o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), podršku kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, te pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima, te interesima korisnika.

Svaka zaposlena žena pružat će potporu za šest korisnika, koje će obilaziti više puta tjedno, a odabir krajnjih korisnika, odnosno starijih osoba u nepovoljnom položaju, kojima je takav vid pomoći i podrške potreban, izvršen je zajedno s partnerima u projektu na području djelovanja GDCK Pregrada te Podružnicom Centra za socijalnu skrb Pregrada.