Četvrtak na Branju grojzdja

U sklopu manifestacije „Branje grojzdja“ danas se na igralištu NK Pregrada od 16:30 sati održava nogometna utakmica veterana NK Pregrada i Humanih zvijezda Hrvatske ’03 za Daniela Plašća. Podsjetimo, Daniel je učenik Srednje škole Bedekovčina, koji je nakon što je 2015. godine doživio nesreću, povrijedio leđnu moždinu te ostao nepokretan. Njegovi roditelji i prijatelji organizirali su nekoliko različitih akcija za kupnju spomenutog robotskog odijela, koje je izrazito skupo, a aktivnu podršku, uz financijsku, dala je i Krapinsko – zagorska županija. Zahvaljujući svesrdnoj podršci javnosti, ali i ogromnog truda njegove obitelji, Daniel je krajem lipnja ove godine ponovno stao na vlastite noge, jer je sa tvrtkom koja proizvodi robotska odijela, dogovoren najam. S obzirom da to nije dugoročno rješenje, potrebno je do kraja zatvoriti financijsku konstrukciju, kako bi obitelj mogla otkupiti robotsko odijelo u cijelosti. Uplatu možete izvršiti i na broj računa HR6123600003510127408.

Za ekipu Humane zvijezde Hrvatske nastupit će: Goran Vlaović (kapetan), Zlatko Dalić, Dražen Ladić, Branko Strupar, Dario Šimić, Zlatko Mateša (predsjednik HOO), Boris Živković, Vjeko Škrinjar, Darko Čordaš, Srđan Lakić, Miroslav Žitnjak, Zoran Zekić, Andrej Panadić, Ivica Kulešević, Slaven Knezović, Amir Kazić Leo, Marko Šivak (HRT), Milan Stjelja (NOVA TV) te saborski zastupnici. Ekipi veterana NK Pregrada pridružit će se župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i saborski zastupnik, ujedno i gradonačelnik Pregrade, Marko Vešligaj.

Oni koji više vole mentalni sport, mogu doći na šahovski turnir za mlade „Najmlajši grozd“. Turnir će se održati u prostorijama OŠ Janka Leskovara Pregrada, s početkom u 17:30 sati. Igrat će se sedam kola po švicarskom sistemu uz tempo igre od 10 minuta po igraču za partiju. Pravo nastupa imaju svi igrači koji do 1. siječnja 2018. nisu navršili 19 godina. Najbolje plasirani igrači u kategorijama U18, U14 i U10 bit će nagrađeni medaljama.

Večernji sati rezervirani su za glazbu. Tako vas od 20:00 sati na Trgu Gospe Kunagorske očekuje poznati kantautor Zoran Predin, koji će nam se predstaviti u novom aranžmanu Predin Cabareta - pa nas očekuje red priče, red dobrih viceva o Slovencima i par najvećih hitova. Za poseban dodatak večeri pobrinuo se Crni ribar, također u novom, pojačanom izdanju. Dečki će svirati u akustičnoj verziji s nekoliko članova pa vas pozivamo da dođete i čujete kako zvuče rock klasici na harmonici.

Također, iste večeri Caffe bar Ramona slavi rođendan, a ove godine za sve posjetitelje priredili su večer rock'n'rolla.